Kampioenswedstrijd

0 - 3

NAC 1955-56 Rapid JC
   

 


          
Karakteristieken   Scoreverloop
Seizoen 1955 - 56     Rust
14-7-1956   63' 0 - 1 van Melis
de Vliert ( terrein BVV, Den Bosch )   73' 0 - 2 Bisschops
Competitie ( Kampioenswedstrijd )   85' 0 - 3 Bisschops
Toeschouwers: 35000        
Scheidsrechter: Bronckhorst        
         

 

   

Opstelling en kaarten

   
           
           
Noud van Melis     
Johan Adang      Huub Janssen      Huub Bisschops      Huub Hanneman
           
         

reserves

 

Hein Schaffrath

  Wiel Smeets

Hein Stroucken

 
        Piet Strolenberg
 

 

Zef Mommertz

Wiel Coerver

  Rainer Barwasser
          Due Cox
    Heinz Vroomen    
           

   

Wedstrijdverslag


Rapid verovert in Briljante strijd in een vol stadion de landstitel.

Een prachtige afsluiting van het Voetbalseizoen boden de twee finalisten in een sportieve strijd om het Nederlands kampioenschap voor semiprofs. Een wedstrijd om van te smullen, met technische hoogstand voetbal met een hoog tempo en een verdiende overwinning van de Rapid mannen op een sterk NAC. Het was de voorhoede van de kerkradenaren die het verschil maakte tussen de twee teams en waar met name Rapid in de tweede helt nadat het eerste doelpunt gevallen was met hun schitterend korte en snelle combinatie spel een klasse beter werd dan de tegenstander.

NAC was duidelijk niet van plan om over zich heen te laten walsen zoals enkele dagen eerder op sportpark kaalheide in Kerkrade. Tot aan het eerste doelpunt was het een min of meer gelijk opgaande strijd, geen keiharde cupfight maar een demonstratie van raffinement en goed balspel van beide zijden waarbij een tikje geluk de sterkste ploeg over de zenuwen heen hielp. Het schot van van Melis was namelijk via een NAC voet in het doel geploft. Rapid was in de eerste helft iets beter en had op zijn beurt weer pech met schoten tegen lat en paal. Doch beide verdedigingen en keepers moesten hun kunnen laten zien en deden dat met verve gezien de 0-0 ruststand..
Na de rust schroefde Rapid het tempo verder op en dat leidde tot de beslissende eerste treffer. Daarna was de ban gebroken en kon NAC de vloedgolf van Rapid aanvallen niet meer stuiten.